top of page

Wijn, de Emotie van een mooie Herinnering.

Profiel Gary.png

Gary Verlinden, Zaakvoerder Fris-Santé

" Het zat er al een tijdje aan te komen: ik sla een bladzijde om en start een wijnzaak. Laat mij mijn passie met u delen!​

Tijdens mijn studententijd werkte ik in het toeristische biercafe 'Het Groot Ongenoegen'. Hierna wou ik als bierliefhebber mijn gastronomische kennis graag uitbreiden en een nieuwe wending geven. Wanneer ik mensen over wijn hoorde praten, ging het echter steevast over Franse wijn. Ik besloot daarom de minder platgetreden paden te verkennen en verdiepte me in de Italiaanse wijnerij.


Al spoedig ging ik met mijn lief, vandaag mijn vrouw Karin, op reis, naar het Lago Maggiore. Daar leerde ik uit "boccalini" drinken, een aardewerken kruikje met een inhoud van ongeveer 20 cl. uit de grensstreek in zuid-Ticino. Wat dit tot een ervaring maakte, was niet het kruikje zelf, maar de wijnkeuze in de bars. Ik koos er per druivenras !

Zo raakte ik snel vertrouwd met druivenrassen als Merlot, Valpolicella, Barbera, Pinot Grigio, Vermentino en Chardonnay. Niet echt bewust, leerde ik de eigenschappen en verschillen van de instapversies van deze wijnen kennen. Toen we later, zuidelijker in Italië op reis gingen, leerde ik stapsgewijs meer over wijn kennen tot dat ik besefte dat ik enige kennis had opgedaan!

Als je iets leuk vindt, leer je snel bij. Wat je interesseert, onthoud je makkelijk . Ik hoop dan ook dat ik snel mijn kennis over de grote verscheidenheid van Italiaanse wijn met U mag delen.

Vriendschappelijke groeten,

Gary

Paolo Demarie hielp me met mijn eerste import.

Zijn wijnen vertegenwoordigen de Piemontese stijl. Vind ze hier terug!

bottom of page